3D принтиране

Какво е 3D принтиране?

3D принтирането е най-добрият инструмент за проектиране и тестване на прототипи, както и най-практичната производствена операция създавана някога. Причината за това са огромните възможности за приложимост и гъвкавостта на технологията. С 3D принтирането се създават множество по вид и сложност структури, за много кратък срок от време, което намалява разходите и елиминира възможността от производствени грешки.

3D принтирането – Услуга на бъдещето и нейните ползи за човека

Технология

Подобно на слоевете, които се изграждат в ствола на дърветата по време на растежа им, така и в 3D принтирането се използва техника за наслагване на слоеве, за произвеждането на конкретен обект. Благодарение на микроскопичните размери на всеки слой прецизността в създаване на предметите е впечатляваща. Възможността да се създават толкова сложни, многокомпонентни отливки е една от причините 3D принтирането да набира все по-голяма приложимост. Има различни технологии за 3D принтиране: FDM, SLA,SLS… За сега ние работим с една от най–разпостранената FDM (Fused Deposition Modeling) технология.

Материали

Множество материали могат да се използват в адитивното производство: пластмаси, метали, бетон, керамика, хартия. Материалите често се произвеждат като суровина за тел, известна още като нишка, прахообразна форма или течна смола. Ние от Inventing 3D предлагаме широка гама от материали и цветове за печат. В зависимост от нуждите на вашите проекти, ние можем да предоставим PLA, PETG & CPE, TPU, ASA, РА.

PLA – биоразградим, отлични визуални свойства, ниска температурна устойчивост, подходящ повече за декоративно приложение отколкото функционално.
PETG & CPE – най- широко използван за 3Д печат. Здрав, издръжлив, с добра химическа устойчивост, одобрен за контакт с храна, употреба на открито.
FLEXIBLE – TPU – гъвкав, маслоустойчив, удароустойчив, издържа на въздействия без проблем.
ASA – биоразградим,устойчив на надраскване, химикали, атмосферни условия, идеален за функционални части.
ABS – висока твърдост, висока удароустойчивост, за по-взискателни приложения, по-трудно отпечатване.
PA – химическа устойчивост, в състояние да издържи на значителен механичен стрес, подходящ вариант за части за крайна употреба.
Адрес:

гр. Бургас, ул. Г.С.Раковски 74

Имейл:

inventing3d@gmail.com

Работно време:

Пон-Пет: 9am – 5pm

Scroll to Top