3D сканиране

Какво е 3D сканиране?

Процес, при който безконтактно се сканира обект като се улавя с изумителна точност всеки детайл от неговата повърхност. 3D скенерът извлича пълната информация за триизмерното изображение на обекта в пространството с абсолютна точност на измерванията.

Революцията в 3D сканирането днес е факт

Въвеждането на оптичната технология, която използва цифрово улавяне на обекта, с помощта на лазерна светлина, промяна изцяло представите на човечеството за възможностите на 3D сканирането. Изобретателността на човека, съчетана с необятните възможности на технологията превръщат ден след ден утопичното бъдеще, в реалност.

Приложение

3D сканирането и 3D принтирането вървят ръка за ръка. Тези иновативни похвати са изключителен голям пробив в развитието на производствената технология на човечеството. Истината е, че сферите, за които оказват значителен принос трудно могат да се изредят, но ние ще Ви споделим някои от тях:

Бързо създаване на прототипи и бързо производство
Автомобилната индустрия
Потребителски продукти
Вещи от бита и други
Здравеопазване
Авиацията

История и развитие на 3D сканирането

Най-ранните цифрови 3D скенери датират от 80-те години на миналия век. Първият метод на 3D сканирането се е осъществявал, чрез контактни сонди, които са докосвали обекта или предмета хиляди пъти, докато устройството получи достатъчно информация, за да създаде цифрово изображение или 3D модел. В началото на своето развитие 3 D сканирането е било сложен процес и отнемало време, почти колкото това на египтяните.

Адрес:

гр. Бургас, ул. Г.С.Раковски 74

Имейл:

inventing3d@gmail.com

Работно време:

Пон-Пет: 9am – 5pm

Scroll to Top